pcb De Horizon

Capelle aan den IJssel

Ouderraad Roerdomplaan

 

De ouderraad

Wat doen wij?

Wij beginnen het schooljaar in september en dan heeft de OR ook de eerste vergadering samen met mevrouw Kop, adjunct-directeur. Bij haar afwezigheid wordt ze vervangen door Angelique de Jong, locatieleider.

Tijdens de eerste vergadering worden de taken verdeeld, waarbij een voorzitter, vice-voorzitter, penningmeester en secretaris worden gekozen.

Ook worden de commissies verdeeld. Een commissie bestaat uit 2 of 3 leerkrachten en 2 of 3 OR leden.  Er zijn verschillende commissies.

We hebben een Kerstcommissie , Sportcommissie

                             Sint commissie , Paascommissie ,

                             Avondvierdaagse commissie, Schoolreiscommissie,

                             Koningsspelen en een Zomerfeestcommissie.

 

We gaan dan met die commissie verzinnen hoe we het feest zoals bijv. kerst invulling gaan geven. Alle ideeën worden dan bekeken en er komen vaak hele leuke dingen uit.

Dit jaar gaan we weer veel leuke dingen doen, zoals het Sinterklaas-  en Kerstfeest.

We versieren de school ook elke keer als er een feest is zoals met sinterklaas en het paasfeest.

De medewerking van hulpouders is dan ook erg belangrijk.

Zij worden dan gevraagd de OR te ondersteunen met bijvoorbeeld: het versieren van de school en te helpen bij het feest zelf. We beginnen dan de ochtend als er tijd voor is gezellig met een kopje koffie of thee.

Het hele jaar door zijn we druk bezig met alle voorbereidingen. In september wordt bijvoorbeeld meestal de schoolreis al geregeld.

Ook voor de sportdagen zet een OR lid het drinken en de gezonde snack klaar voor de kinderen.

De OR koopt ook alles in.

Voor de avondvierdaagse staan er elke avond leerkrachten van de Koggerwaard en Roerdomplaan en van elke locatie een ouder. De OR organiseert dat samen met de OR van de Koggerwaard en de leerkrachten.

Dan eindigen we het schooljaar met een zomerfeest. Het zomerfeest wordt elk jaar een ander thema.

Er is bijv. een optreden van een goochelaar of we organiseren sport en spel op het schoolplein met een vossenjacht voor de bovenbouw. We sluiten de dag dan af met iets lekkers zoals pannenkoeken of broodjes knakworst.

Waar doen wij het van?

Al deze activiteiten, met uitzondering van de schoolreis, worden bekostigd door de ouderbijdrage die u elk jaar betaald. Zoals u ziet,  kunnen wij een hoop leuke dingen doen van uw bijdrage. Daarom is het ook belangrijk dat u de ouderbijdrage betaalt, zodat wij dit kunnen blijven doen en geen kinderen te hoeven buiten te sluiten van deelname.

U krijgt ieder jaar rond 1 oktober een brief mee met het verzoek de ouderbijdrage over te maken o.v.v.  naam en groep van uw kind, het liefst voor 1 december.

Als u het geld niet kan missen, kunt u altijd een aanvraag doen bij de gemeente, maar let wel op de gemeente vergoed maar € 50,-

Ook is het mogelijk om gespreid te betalen, pleeg daarvoor raad bij een van de penningmeesters.

 

De OR-leden:

De OR bestaat op dit moment uit 9 leden. Wij zijn tevens de klassenmoeders van de klassen.

Naast alle drukke werkzaamheden werken de meeste van ons er ook nog naast. En is de OR geheel op vrijwillige basis. Maar elk jaar is alle extra inspanning dubbel en dwars waard als wij de kinderen zien genieten bijvoorbeeld op een zomerfeest of hoe blij ze zijn met hun cadeau van de Sint.

Wij hebben in ieder geval zoals elk jaar jullie hulp als hulpouder hard nodig. Want zonder uw hulp kan bijvoorbeeld een sportdag niet doorgaan.

Heeft u na het lezen van dit verhaal nog vragen of opmerkingen, dan kunt u contact met ons opnemen via Email: orroerdomplaan@horizoncapelle.nl of natuurlijk aanspreken op het schoolplein

 

OR Horizon Roerdomplaan.

 

 

 

copyright © 2013 | pcb De Horizon | locatie Roerdomplaan 88 | 2903 TJ Capelle aan den IJssel | locatie Koggerwaard 1 | 2904 SC Capelle aan den IJssel

directie mevr. N. Bakker | tel. Roerdomplaan 010-4505563 | tel. Koggerwaard 010-4508346 | powered by emjee ICT diensten | Inloggen |