Skip to main content
Kanjerschool

Kanjerschool

Op De Horizon groei je uit tot een kanjer in de maatschappij!

locatie Koggerwaard

locatie Koggerwaard

Koggerwaard 1, 2904 SC, Capelle aan den IJssel

locatie Lijstersingel

locatie Lijstersingel

Lijstersingel 22,  2902 JD,  Capelle aan den IJssel

het team

het team

                                              5- gelijke dagen rooster

5- gelijke dagen rooster

bieb

bieb

Ouderbetrokkenheid

De Horizon vindt betrokkenheid van ouders heel belangrijk. De deur naar de directie staat altijd open voor ouders die een luisterend oor zoeken.

Er is alle ruimte voor ouders om een actieve rol in de school op te pakken. Dat varieert van klassenouder tot computerhulp, van het bemensen van de schoolbibliotheek tot het begeleiden van schooluitstapjes.

 

De ouderraad

De Horizon heeft een actieve ouderraad op beide locaties. Hierin zitten een aantal ouders die samen met de school zorgdragen voor de organisatie van diverse activiteiten op school. Samen met leerkrachten vormen zij commissies die alles regelen rondom, bijvoorbeeld: sint, kerst, pasen, sportdag, schoolreis enz.

De ouderraad beheert de ouderbijdrage van de leerlingen op school.

 

De medezeggenschapsraad

De medezeggenschapsraad van De Horizon bestaat uit ouders, leerkrachten en de directie. Gezamenlijk formuleren zij het beleid van de school. Door de invalshoek van de ouders met die van de leerkrachten te combineren, krijgt iedereen meer inzicht in elkaars beleving. Er ontstaat begrip voor elkaars setting. Hierdoor kunnen er zaken in het beleid worden aangepast, waaraan iedereen iets heeft.