Skip to main content
Kanjerschool

Kanjerschool

Op De Horizon groei je uit tot een kanjer in de maatschappij!

locatie Koggerwaard

locatie Koggerwaard

Koggerwaard 1, 2904 SC, Capelle aan den IJssel

locatie Lijstersingel

locatie Lijstersingel

Lijstersingel 22,  2902 JD,  Capelle aan den IJssel

het team

het team

                                              5- gelijke dagen rooster

5- gelijke dagen rooster

bieb

bieb

Home  › ... School › Identiteit

Identiteit

De Horizon is een basisschool met een Christelijke identiteit. Deze identiteit maakt structureel onderdeel uit van de dagelijkse praktijk in de klas. Dat is altijd voelbaar in de manier waarop wij met elkaar omgaan. Daarnaast zijn er enkele specifieke werkvormen waarop wij onze identiteit bewust vormgeven.

Identiteit

Gezamenlijke start van de dag

De gezamenlijke lesdag begint met een gebed en daarna volgt een Bijbelverhaal of een situatie op geloofsgebied om met elkaar te bespreken.

Vriendenkring

In elke klas, en ook in de docentenkamer, staat de vriendenkring. Dit is een kaarsje omsloten door een kaarsenstandaard in de vorm van een kring vrienden. De vriendenkring verbeeldt ons geloof en onze verbondenheid met elkaar. Het kaarsje wordt aangestoken bij situaties waarbij iets naars of juist iets leuks is gebeurd. Bij momenten om bij stil te staan. Soms koppelen we dit ook aan een gebed.

Als zo’n situatie zich voordoet, neemt een leerling of een leerkracht het initiatief om het kaarsje aan te steken. Met de klas wordt de gebeurtenis benoemd waarbij ze samen stil willen staan. Het is een moment van verbondenheid en aandacht voor elkaar.

De uitingen van de Kanjerschool sluiten volledig aan bij wat wij als school willen uitdragen, bij onze identiteit.